Schumacheru drugi slobodni trening

Nijemac zna po kiši

Schumacheru drugi slobodni trening

M. Maksimović

Michael Schumacher je ostvario najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Australije. Schumacher je bio brži od Nico Hulkenberga, vozača Force Indije za 0.109 sekundi.

Kiša je opet dobrim dijelom pokvarila planove vozača od kojih je velika večina provela dobar dio vremena u boksevima. za razliku od većine, trojka Schumacher - Perez - Maldonado je odrađivala svoj posao na mokroj stazi.

Onog trenutka kada je kiša prestala i ostali vozači su se našli na stazi, a posljednjih 15-tak minuta su koristili gume za suho. Tada su i vremena počela da padaju, krugovi su se vozili ispod 1:36. Na kraju je Michaelov najbolji krug išao ispod 1:30.

Kao i na prvom slobodnom treningu, tako je bilo i na drugom, najviše problema je imala ekipa HRT-a. Narain Karthikeyan se zaustavio na stazi zbog kvara na bolidu, a za najboljima je u tim trenucima
kasnio i po 13 sekundi, dok je Pedro de la Rosa odvozio čitav jedan krug.Raikkonen i Grosjean su također dobar dio vremena proveli u garaži. Bivši svjetski prvak je kompletirao tek sedam krugova, njegovo vrijeme  1:34.275 bilo je tek 18.Romain Grosjean je bio nešto bolji sa 11 odvoženih krugova, na kraju je bio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije