Schumacheru pole positon, zbog kazne starta peti

Uzbudljive kvalifikacije u Monte Carlu

Schumacheru pole positon, zbog kazne starta peti

M. Maksimović

Michael schumacher je ostvario najbolje vrijeme u današnjim kvalifikacija za VN Monaca. Na mjestu gdje je 1994. godine izborio svoj prvi pole position, Michael je 18 godina kasnije ostvario 69.najbolju startnu poziciju u karijeru.

Ipak prevelikog mjesta za slavlje nije bilo u taboru Mercedesa, s obzirom na kaznu koju je Michael zaradio u Španiji. Michael je kažnjen zbog sudara sa Brunom Sennom, pomjeranjem pet mjesta u odnosu na ostvareni rezultat u kvalifikacijama. Schucmaher će su kremuti kao peti, dok će prvi startati Mark Webber.

Današnje kvalifikacije u Monte Carlu su potvrdile koliko je bilo šta teško prognozirati ove sezone. Prvi dio kvalifikacija obilježilo je odustajanje Sergia Pereza.  Perez je 15 minuta prije kraja prve sesije, završio u zaštitnoj ogradi pa su kvalifikacije za trenutak prekinute. Nešto slične se dogodilo i Kamuiu Kobayashiju nešto kasnije, ali je njegov dodir sa zaštitnom ogradom bio nešto blaži.Pored Pereza, danas je izletio Jean-Eric Vergne koji je također oštetio svoj bolid. Nakon prve sesije, u svojim garažama su završili Perez, Karthikeyan, Pic, de la Rosa, Glock, Petrov i Kovalainen.

Malo iznenađenje je u drugom dijelu kvalifikacija priredio Felipe Massa koji je sa 1:14.911, bio najbolji, dok je Nico Hulkenberg bio prvi ispod crte sa 1:15.421.Sama završnica kvalifikacija bila je više nego uzbudljiva. U Ferrariju su dugo čekali sa izlaskom Fernanda Alonsa na stazu, pa tu su platili šestim mjestom dok je još veću grešku napravio Sebastian Vettel koji nije niti odvozio brzi krugu u završnici pa je deveti.Mark Webber će krenuti prvi, drugi je Nico Rosberg, a treći Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.