Sebastian Vettel se ne zamara stanjem u generalnom poretku

Vozač Ferarrija je trenutni lider u karavani Formule 1

Sebastian Vettel se ne zamara stanjem u generalnom poretku

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel iako je trenutno lider u generalnom poretku izjavio je da se ne obraća previše pažnje na trenutno stanje na tabeli. 

Nakon šest utrka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 Vettel je vodeći sa 129 bodova, 25 više u odnosu na drugoplasiranog Hamiltona. 

“Dug je put ispred nas, tako da me to (stanje u generalnom poretku o.a.) stvarno ne zamara. Radi se o tome da vidim momke kako slave kada stojim na podijumu. Na stazi se dešava samo dio onog što se radi nazad u Maranellu, tako da mislim o svima njima“, rekao je Vettel. 

On je dodao da je prošla sezona za Ferrari bila veoma teška. 

"Prošla godina je bila jako teška i imali smo mnogo teških trenutaka. Ove godine se sve preokrenulo, ali ljudi su isti, tim je isti", rekao je Vettel dodavši da sada Ferrari jednostavno uživa u trenutku

"Mislim da u tim malim trenucima shvatite da je to posebna grupa ljudi. Ako stvari idu dobro, nastavićemo raditi. Moramo se pobrinuti da zadržimo momentum u slijedećih nekoliko utrka. Mislim da se trenutno odlično zabavljamo“, rekao je Vettel. 

Vozač Ferrarija osvrnuo se i na dvostruku pobjedu ekipe u Monacu kazavši da im je ona mnogo značila, jer je prošlo mnogo vremena od posljednje pobjede Ferrarija u Kneževini. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi