Sebastien Ogier i dalje vodi

Portugalski reli

Sebastien Ogier i dalje vodi

A. Beganović

Francuz Sebastien Ogier u Citroenu C4 zadržao je vodstvo i nakon drugog dana Portugalskog relija, šeste utrke Svjetskog prvenstva.

Nakon današnjih šest brzinskih ispita Ogier ima 21,1 sekundu prednosti ispred sedmerostrukog uzastopnog svjetskog prvaka i trenutno vodećeg u ukupnom poretku SP-a Francuza Sebastiena Loeba, koji također vozi Citroen C4.

Na treće mjesto probio se Norvežanin Petter Solberg u Citroenu C4, koji zaostaje 52,2 sekunde. Španac Dani Sordo (Citroen C4), koji je jučer držao drugo mjesto, pao je na četvrto mjesto sa zaostatkom od 1:05,7 minuta.

Sutra će se voziti posljednjih pet brzinskih ispita.

Poredak nakon drugog dana:
1. Sébastien Ogier (FRA/Citroën C4) 2:50:48,1 sat
2. Sébastien Loeb (FRA/Citroën C4) +21,1 sekundu
3. Petter Solberg (NOR/Citroën C4) 52,2
4. Dani Sordo (ŠPA/Citroën C4) 1:05,7 minuta
5. Mikko Hirvonen (FIN/Ford Focus) 1:13,9
6. Henning Solberg (NOR/Ford Focus) 3:02,8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.