Sebastien Ogier poveo u Švedskoj

Volkswagen dominirao u Švedskoj

Sebastien Ogier poveo u Švedskoj

Francuz Sebastien Ogier za volanom Volkswagen Polo-R nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija po Švedskoj, druge stanice ovogodišnjeg svjetskog prvenstva. Ogier nakon sedam brzinskih ispita ima pet sekundi prednosti pred Norvežaninom Andreasom Mikkelsenom također u Volkswagenu koji je napravio grešku na sedmom brzinskom ispitu.

Finac Jari-Matti Latvala u istom automobilu na trećem mjestu sa 12 sekundi zaostatka. Za iznenađenje dana pobrinuo se Estonac Ott Tanak u Ford Fiesti RS osvojivši četvrto mjesto sa 14 sekundi zaostatka. Estonac je ozbiljno prijetio Fincu Latvali, koji se u petak uspio odbraniti iako je imao velikih problema s obzirom da je udario u jedan snježni nanos tokom šestog brzinca. Pored toga Latvala se na kraju dana požalio na i mjenjač. Estonac kasni za Latvalom 2.6 sekundi.

"Iznimno sam zadovoljan nakon današnjih brzinaca. Bio je to iznimno zahtjevan dan," kazao je Ogier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.