Sebastien Ogier svjetski prvak

Odluka pala već na specijalnom ispitu

Sebastien Ogier svjetski prvak

Francuski vozač Sebastien Ogier osvojio je svoj prvi naslov svjetskog reli prvaka. Odluka je pala već prvog dana na specijalnom ispitu prvoga dana Francuskog relija. Thierry Neuville je trebao ukupne pobjede na sva tri preostala relija i bodove za pobjedu na posebnom specijalnom ispitu u Strasbourgu.

Španac Dani Sordo je ipak pobjedio, a Neuvilleu nije pomoglo niti to što je kao drugi bio za jednu stotinku brži od trećeplasiranoga Ogiera.

Ogier je u svom Volkswagen Polu ove godine slavio u Švedskoj, Meksiku, Portugalu, Italiji, Finskoj i Australiji, dok je u Monte Carlu i Argentini završio kao drugi. Ogier je u WRC prisutan od 2008.godine i njegov najbolji plasman do sada bilo je treće mjesto ukupnog poretka prije dvije godine. Ukupno je ostvario 13 reli pobjeda, uz 162 etapna trijumfa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.