Simona de Silvestro želi u Formulu 1

Mora se izboriti za superlicencu

Simona de Silvestro želi u Formulu 1

Švicarka Simona de Silvestro uskoro će se po prvi put naći za volanom F1 bolida. 25-godišnja de Silvestro će dobiti priliku da vozi nekoliko godina stari Ferrari na stazi u Fioranu.

U svojoj karijeri Simona je nastupala u Italijanskoj Formuli Renault, nakon čega se preselila u Formulu BMW USA. Od 2007. godine de Silvestro je vozila Champ Car Atlantic, odnosno seriju Atlantic Championship nakon čega 2010. godine stiže u Indy Car. Vozila je za ekipu HVM Racing.

Indy Car je napustila sa jasnim ciljem, nastupi u Formuli 1. Prije nekoliko je odrađivala podešavanje sjedišta u Sauberu. Pored nje, kandidati za mjesto u Sauberu su Rus Sirotkin odnosno Giedo van der Garde. Sirotkin je prošle sedmice osigurao superlicencu potrebnu za nastupe u Formuli 1. Vrlo vjerovatno će to isto napraviti i Simona de Silvestro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.