Sjani Ocon postavio novi rekord
EPA

Nakon VN SAD-a

Sjani Ocon postavio novi rekord

E. Ganibegović

Vozač Force Indije Esteban Ocon je nakon odlične utrke na VN SAD-a oborio rekord kada su u pitanju uzastopne završene utrke. 

Mladi Francuz je od dolaska u Formulu 1 sveukupno došao do cilja 26 puta i time sa skinuo Maxa Chiltona s vrha.

Ocon je poslije utrke iskazao zadovoljstvo, te je posebno pohvalio svoju ekipu koja je uspjela otkloniti probleme s pogonskom jedinicom koje su imali prije starta utrke.

"Šesto mjesto je zadovoljavajuće nakon teške utrke i Sainzovog pritiska u finalnom dijelu", rekao je vozač Force Indije, pa zatim dodao:

"Najveći dio utrke proveo sam u održavanju tempa i očuvanju guma kako bi odradio jedan pit-stop. Ekipa mi je s druge strane govorila kojim tempom sam morao voziti kroz utrku, a šesto mjesto pokazuje da smo odrradili skoro savršen posao."

"Za nas nije dobro počelo jer smo prije utrke imali problema s pogononskom jedinicom, ali ekipa je odradila fantastičan posao i uspjela to popraviti sve na vrijeme."

"Bolid je imao odličnu brzinu i ovo je bila još jedna utrka u kojoj imamo osjećaj da smo ostvarili maksimum", zključio je Ocon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi