Slavlje Kubice u povratničkoj rally utrci

Prva utrka nakon nesreće

Slavlje Kubice u povratničkoj rally utrci

A. Haznadarević

Pilot Formule 1 Robert Kubica ostvario je pobjedu u prvoj službenoj utrci nakon nesreće koju je doživio na Andora rallyju početkom 2011 godine.

Dvadesetsedmogodišnji Poljak je ostvario veliku pobjedu u svom Subaru Imprezi WRC, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe, a njegov direktni konkurent Omar Bergo za upravljačem WRC Minija je kroz cilj prošao sa više od jedne minute zaostatka.

Ipak, Kubica je još uvijek nedovoljno spreman za povratak u kokpit Formule 1, a kao cilj učestvovanja u ovoj utrci je istakao uvježbavanje ruke koja je najviše stradala u sudaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti