Slavlje Lorenza u Misanu

Opet dominacija Španaca

Slavlje Lorenza u Misanu

Svjetski prvak u MotoGP-ju Jorge Lorenzo na Yamahi pobjednik je Velike nagrade San Marina, no Marc Marquez je drugim mjestom povećao prednost u ukupnom poretku na 34 boda.

Lorenzova druga pobjeda u nizu donijela mu je izjednačenje sa zemljakom Danijem Pedrosom na Hondi, obojica u ukupnom poretku imaju po 219 bodova, no Marquez, 20-godišnji novajlija, predvodi društvo s 253 boda i pet urtrka prije kraja sezone sve je bliže naslovu svjetskog prvaka.

Pedrosa je bio treći, a domaći junak Valentino Rossi četvrti put zaredom je završio utrku na četvrtom mjestu.

Marquez je ove sezone debitirao u MotoGP-ju nakon velikih uspjeha u manjim kubikažama, bio je svjetski prvak u klasi 125cc i Moto2, te je odmah u SAD-u postao najmlađi pobjednik MotoGP utrke u istoriji.

U klasi Moto2 prvi je ciljem prošao Pol Espargaro. Španac je ove godine slavio u Qataru, Kataloniji, Holandiji, ukupno sa današnjom pobjedom Pol je stigao do svoje osme u ovoj klasi, ukupno 13. u karijeri. Danas je Espargaro pobjedio ispred Japanca Nakagamija i još jednog Španca Estevea Rabata. U ukupnom periodu Scott Redding vodi sa 202 boda, Espargaro ima 179.

Što se tiče Moto3 klasi tamo su Španci u potpunosti dominirali, zauzeli su prva četiri mjesta. Alex Rins je slavio, drugi je bio Maverick Vinales treći Alex Marquez. Luis Salom je sa 246 boda i dalje prvi, ali sada je tu Vinales sa 227 i Alex Rins koji se probio na treće sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.