"Sljedeće godine želim biti bolji, Max mi daje motivaciju"
EPA

Rekao je Lewis Hamilton, koji je već stigao do novog naslova

"Sljedeće godine želim biti bolji, Max mi daje motivaciju"

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton želi da bude još bolji naredne sezone, jer ga čeka teška konkurencija u vidu Maxa Verstappena, koji je ove godine pokazao mnogo, pa se od njega sljedeće sezone očekuju velike stvari.

Hamilton je do svoje četvrte titule stigao u Meksiku, gdje je završio kao deveti, dok je u istoj utrci mladi Holanđanin završio prvi i tako došao do svoje treće pobjede u karijeri.

"Sljedeće godine želim biti još bolji. Ferrari i Red Bull će nam sljedeće sezone predstavljati još veći izazov. Formula 1 ne spava, ne miruje."

"Uvijek postoji neko ko želi da bude ipsred tebe. Max je taj koji ima najveće ciljeve. Jednostavno moram biti još bolji kako bih ostao ispred njega i zbog toga sam motivisan. To je moja motivacija za narednu godinu", rekao je Britanac.

Nakon sjajne sezone za Britanca, koji je tri utrke prije kraja obezbijedio naslov, spreman mu je i novi ugovor s Mercedesom. Trenutni mu završava na kraju sljedeće godine.

"Razgovarali smo prije nekoliko sedmica u tvornici i rekli da ćemo pregovarati o novom ugovoru. Bit će to poprilično lak proces za nas. Ovdje već imamo nešto veliko i samo je bitno da se to produži. Siguran sam da ćemo za otprilike mjesec dana sve riješiti", izjavio je novi šampion. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi