"Sljedeće sezone možemo biti samo jači"
EPA

Poručio je Kimi Raikkonen

"Sljedeće sezone možemo biti samo jači"

E. Ganibegović

Vozač Ferrarija, Kimi Raikkonen se oglasio povodom trenutačne situacije u Ferrariju.

Raikkonen, kao i Vettel, nemaju mnogo sreće ove sezone. Poslije katastrofe na turneji u Aziji, situacija na generalnom poretku je poprilično jasna, pa je Hamilton veoma blizu novog naslova.

Loše utrke u Aziji su uveliko smanjile šanse Vettela da se bori s Hamiltonom do kraja sezone za naslov F1. 

Bez obzira na sve italijanska ekipa se ne predaje, a Raikkonen, kojie nema pobjedu ove sezone, vjeruje da će se sreća okrenuti na njihovu stranu. 

"Naravno da bismo voljeli ostvariti 1-2 svaku utrku, ali uspjeh ovisi o mnogim stvarima pa tako i o protivnicima. Ove godine smo definitvno otišli u pravom smjeru. Odradili smo dobar posao tokom zime i siguran sam da ćemo sljedeće godine biti još jači", rekao je Finac.

"Imam dobar odnos sa Sebastianom, što nam pomaže u rješavanju mnogih problema. Još davno smo se upoznali, tačnije kada je Seb stigao u F1 i od tada smo dobri prijatelji. Ali, bez obzira na sve, želimo pobijediti jedan drugoga na stazi", izjavio je Kimi, nakon čega je rekao da ne planira da ide u mirovinu.

"Nemam planove ni za sljedeću sedmicu. Možda ću za zabavu voziti rally nakon F1. Vožnja i utrkivanje su jedini razlozi zašto sam još u F1. Još uvijek imam osjećaj da mogu pobjeđivati i boriti se za naslov."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi