Šokantna pobjeda Verstappena u Kataloniji
Foto: EPA

Veliko iznenađenje

Šokantna pobjeda Verstappena u Kataloniji

M. Šljivak

Vozač Red Bulla Max Verstappen pobijedio je na Velikoj nagradi Španije na stazi u Kataloniji.

Holandski vozač je stigao je do iznenađujuće pobjede i sa samo 18 godina je postao najmlađi pobjednik trke u povijesti Formule 1.

Vrhunski je Verstappen odvezao trku. Iako je prije nekoliko dana dobio priliku da vozi za Red Bull, iskoristio je sav haos na trci i na kraju je trijumfovao.

Trku je obilježio sudar dva Mercedesa. Vodeći u poretku Nico Rosberg je u trećoj krivini pretekao Lewisa Hamiltona, koji nije želio da odustane od borbe za prvo mjesto i došlo je do sudara i odustajana.

Red Bull je potom preuzeo vrh. Daniel Riccairdo i Verstappen su preuzeli vrh, ispred dva Ferrarija Kimmija Raikkonena i Sebastiana Vettella.

Žestoka borba se vodila do kraja. Na kraju je Verstappen senzacionalno slavio ispred, Raikkonena i Vettela, dok je drugi Red Bull odustao krug prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije