Solberg poveo u Meksiku
Solberg je dominirao prvog dana

Räikkönen odustao

Solberg poveo u Meksiku

M. Maksimović

Bivši WRC prvak, Norvežanin Petter Solberg vodeći je nakon prvog dana relija koji se
vozi u Meksiku. Bivši dvostruki svjetski prvak nakon prvog dana ima 15 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sebastiena Ogiera iz Citroënove Juniorske ekipe. Aktuelni prvak, Sébastien Loeb ima na trećem mjestu 27 sekundi zaostatka.

Solberg za sada odlično vozi u Meksiku, prvog je dana bio najbrži na pet od devet brzinaca i nijednog trenutka nije ispuštao vodstvo. Sebastiena Ogier također može biti prezadovoljan nastupom prvog dana, ali tek dana Francuz u Citroënu može očekivati prava iskušenja.
Iza njegovih leđa veliki majistor, drugi Sebastian, Loeb koji iza Ogiera zaostaje 12 sekundi.
Pobjednik prvog relija sezone, Mikko Hirvonen je također imao slične probleme kao Loeb, ali je na kraju bio lošije plasiran za tri mjesta, završio je prvi dan na šestom mjestu.


Nekadašnji F1 prvak, Finac Kimi Räikkönen neće po dobrom pamtiti niti nastup u Meksiku.
Do sedmog brzinca je preživio probleme sa elektronikom, pa sa motorom, prije nego što je izletio sa staze na jednoj od nizbrdica.Automobil se prevrnuo šest puta, potpuno je uništen, ali su Kimi i Kaj Lindstrom prošli bez povreda.


Rezultati prvog dana relija u Meksiku:
1.Peter Solberg (Nor/Citroën) - 1:23:39,9 sat
2.Sebastian Ogier (Fra/Citroën Junior) + 15.0 sek
3.Sebastian Loeb (Fra/Citroën Total) + 27.5 sek
4.Dani Sordo (Špa/Citroën Total) + 40.86 sek
5.J.M. Latvala (Fin/Ford BP) + 1:01.2 min

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti