Sordo iskoristio svoju priliku
Sordo vodi nakon prvog dana

Prvi dan relija u Francuskoj

Sordo iskoristio svoju priliku

M. Maksimović

Španjolac Dani Sordo ugodno je iznenadio prvog dana relija u Francuskoj. Sordo je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku nakon što je prvog dana bio najbrži na osmom brzincu. Prije njega je dva puta bio najbolji  Petter Solberg, odnosno Sebastian Ogier dok je Sebastien Loeb bio najbrži tek na prvom brzincu.

Sedmerostruki svjetski prvak je bio prisiljen odustati tokom treće specijalne etape zbog kvara motora na njegovom Citroënu, te mu je automobil prevezen u Pariz kako bi se otkrili razlozi kvara. Tako će Loeb na sljedećem Katalonskom reliju (20.-23. oktobra) krenuti sa potpuno novim motorom. Dani Sordo, vozač Minija ima sekundu prednosti ispred Pettera Solberga, odnosno dvije sekunde i 8 stotinki u odnosu na Sebastiena Ogiera.

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Räikkönen završio je u jarku tokom trećeg brzinca nakon što je udario u zadnji kraj automobila Henninga Solberga, što je menadžer Finčeve ekipe ICE 1 Racing Benoit Nogier opisao kao bizarnu i glupu nesreću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.