Specijalno odlikovanje za Stonera

Dio staze biće nazvan po Australcu

Specijalno odlikovanje za Stonera

Phillip Island će ovog četvrtka upriličiti odlikovanje za Caseya Stonera, razlog tome je njegov rani odlazak iz MotoGP takmičenja.

Stoner će biti penzionisan na kraju ove sezone, tom prilikom će jedan dio staze u Australiji dobiti ime po njemu. Time će se vozač Repsol Honde pridružiti dvojici legendi, Micku Doohanu i Waynu Gardneru.

 

Startno ciljna ravnina je nazvana po Gardneru, a odmah zatim dolazi prva krivina koja se proteže nadesno i nosi ime Doohan Corner.

 

Omiljeni dio staze za Stonera je bila jedna blaga, ali i veoma brza krivina, inače treća po redu. Pošto ju je često isticao kao najdražu, po njemu će i dobiti ime.

 

Vozač Honde je osvojio Moto GP prvenstvo 2007. godine sa Ducatijem, a trenutno je na trećoj poziciji u poretku vozača. On nije u mogućnosti parirati Lorenzu i Pedrosi na vrhu liste, uzrok toga je povreda zgloba desne noge zbog koje je morao propustiti tri utrke.

 

Stonera se povezuje sa mogućim prelaskom u V8 Supercar utrke nakon što okonča Moto GP karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.