Spektakularan sudar prošao bez težih posljedica

Danac Sornsen opasno letio

Spektakularan sudar prošao bez težih posljedica

Nova sezona Formule Renault 3.5 počela je utrkama u Monzi proteklog vikenda. Društvo je ove sezone poprilično zanimljivo, od Carlosa Sainza Juniora do Rusa Sirotkina, vozača koji kucaju na vrata Formule 1. Will Stevens i Carlos sainz Junior su obilježili vikenda, Sainz je ostvario dva pole positiona i pobjedu.

Međutim, ono što svakako vrijedi izdvojiti, jeste sudar koji se dogodio na jednoj od dvije utrke. U incidentu su učestvovali Danac Marco Sorensen i Malezijac Jazeman Jaafar. Danac napravio je veliku glupost pri brzini od gotovo 300km/h, kada je odlučio promijeniti smjer kretanja na startno-ciljnoj ravnini, zbog čega je udario u bolid Jazemana Jafaara i odletio u zrak. Istovremeno je izgledalo atraktivno i opasno, ali je srećom prošle bez težih povreda.


" Kad sam odletio u zrak, mislio sam da ide ono najgore jer očekuješ udarac u zid. Prvi udarac je bio snažan, ali znao sam da dolazi i pripremio sam se. No, kad sam bio okrenut naglavačke i nisam mogao izaći, vidio sam da neka tekućina curi iz bolida. To je bio najgori osjećaj. Već sam počeo razmišljati o tome kako sam zaglavljen, ako se sve zapali. Počeo sam vikati ljudima neka okrenu bolid i izvuku me,' opisao svoje neugodno iskustvo Marco Sorensen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.