Spengler pobijedio Paffetta u Oscherslebenu

Topi se prednost vodećeg

Spengler pobijedio Paffetta u Oscherslebenu

M. Maksimović

Bruno Spengler za volanom BMW-a M3 pobjednik je utrke koja se u nedelju vozila na stazi u Oscherslebenu.Vozač ekipe Team Schnitzer je slavio ispred Garyja Paffetta i još jednog Britanca Jamiea Greena. 

Upravo tako je izgledao poredak u prvom dijelu utrke, sve do prvih odlazaka u boks u 12 odnosno 13 krugu. Christian Vietoris je bio jedan od vozača koji su duže ostali na stazi, zadržao se kratko među najboljom trojicom, ali samo na kratko. Spengler se vrlo brzo nakon par krugova vratio na prvom mjesto. Do nove promjene u poretku dolazi nakon drugog ulaska vozača. 

 

Od petorke koja se nalazila u gornjem dijelu poretka upravo je Spengler prvi ušao u boks. U vodstvo se našao Brazilac Farfus koji prepušta prvo mjesto u 33.krugu.od tog trenutka Kanađanin će bez većih problema odraditi utrku do kraja.

 

Paffett se trudio na drugom mjestu da spusti svoj zaostatak, pa se šest krugova prije kraja uspio spustiti 

ispod dvije sekunde.Dva kruga kasnije, Paffett je kasnio sekundu i pol, pa sekundu i 20, u posljednjem krugu je zaostatak bio manji od sekendu, ali Mercedes nije uspio napasti BMW.

 

Ovo je Spenglerova 12.pobjeda u karijeri, treća ove sezone.Dvije utrke prije kraja Garry Paffett je i dalje vodeći u ukupnom poretku sa 127 bodova, dok je Spengler sada drugi sa 116.Treće mjesto drži Jamie Green sa 116 bodova. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.