SSG razbio Team WE i zakazao revanš protiv SKT-a!
Foto: riotgames/flickr

Worlds 2017.

SSG razbio Team WE i zakazao revanš protiv SKT-a!

S. Bošković

Samsung Galaxy se plasirao u finalu Svjetskog League of Legends prvenstva. 

Aktualni Svjetski vicešampion porazio je kinesku ekipu Team WE rezultatom 3:1 i bacio prepunu dvoranu u Šangaju u očaj. 

Team WE je sjajno otvorio ovu seriju i u prvoj partiji je na koljena bacio svog protivnika koji je od pre do posljednje minute izgledao nemoćno i imao je na kraju samo jedan kill, te jednu kulu i zmaja. 

Korejski tim se probudio u nastavku. Prvo su u drugoj partiji  došli do pobjede nakon 28 minuta igre, a sjajno je odigrao toplaner ovog tima Sungjin "Cuvee" Lee s Gnarom. On je bio nezaustavljiv i meč je završio s 6/1/3 omjerom. 

Treća partija donosi još bolju igru Samsunga na krilima botlane dvojca ovog tima. Jaehyeok "Ruler" Park s Varusom je imao omjerom od 3/0/7, dok je njegov support Yongin "CoreJJ" Jo imao 0/1/10 score s Taricom, čiji je ultimate abillity u nekoliko navrata spasio čitav Samsung. 

I u četvrtom meču ponovno su se najbolje pokazali "Ruler" i "CoreJJ". Support ovog tima je igrao prelijepo s Rakanom, a meč je završio s 1/0/8 omjerom, dok Ruler u 32 minute borbi niti jednom nije umro s Varusom. 

Samsung Galaxy će u finalu snage odmjeriti s SKT T1 timom, a ovo finale smo mogli gledati i prošle godine. Tad je kao pobjednik izašao SKT T1 s 3:2 u best of 5 meču. Ipak, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu trostruki prvak svijeta ne izgleda dobro kao prethodnih godina, dok SSG igra fantastično. No "Faker" i društvo su pokazali da ih se nikad ne treba otpisati.

Finale se igra u subotu, na Olimpijskom stadionu u Pekingu, a sigurno je samo da nas očekuje pravi spektakl. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi