Stewart: Za mene je Alonso najkompletniji vozač današnjice

Trostruki svjetski prvak o današnjim vozačima

Stewart: Za mene je Alonso najkompletniji vozač današnjice

Jackie Stewart je u svijetu Formule 1 trajao osam godina, ostvario je 27 pobjeda, uzeo je i tri naslova svjetskog prvaka. Posljednju utrku je odradio 1973. godine, a onda se vratio 1997 sa ekipom koju je pokrenuo zajedno sa sinom Paulom.

1999. godine Jackie je prodao ekipu Fordu, odnosno sljedeće godine na sceni se pojavio Jaguar Racing Team. Danas Jackie ima 75 godina i tvrdi kako je Fernando Alonso najbolji vozač na gridu.

" Fernando Alonso je najbolji vozač na gridu. U karijeri je prošao sve, dobro, loše i zlo. Mentalno je vrlo jak. Danas u svijetu imate ogroman broj vozača, neki žive od toga, drugi opet vrlo dobro. U Formuli 1 imamo 22 GP vozača, šestorica su dobra, trojica odlična, ali je samo jedan najboljih. Ako bih ja birao, onda je nakompletniji Fernando Alonso. On je trenutačno u najboljim godinama, ali je i situaciji kada treba odlučiti da li će nastaviti voziti u Ferrariju ili će promijeniti ekipu. To mora odlučiti u narednih mjesec, mjesec i pol " naglašava bivši trostruki svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti