Stoner najbrži, težak pad Haydena
Stoner najbrži

Nakon prvog službenog treninga

Stoner najbrži, težak pad Haydena

M. Maksimović

Vozač Ducatija, Casey Stoner je sa vremenom 1:55.286 osigurao prvu startnu poziciju na današnjoj utrci
za VN Katara. Stoner je do sada dva puta bio pobjednik VN Katara, a novu priliku ima večeras, naravno opet pod svjetlima reflektora.

Najveći favoriti za osvajanje naslova prvaka u MOTO GP klasi je Valentino Rossi, a šestorostruki prvak zaostaje za Stonerom oko pola sekunde. U prvom startnom redu je i Jorge Lorenzo, timski kolega
Valentina Rossija. Nakon ove trojke, slijede Andrea Dovizioso, Loris Capirossi i Colin Edwards. Loris Capirossi današnjom utrkom u Kataru, ulazi u svoju 20. sezonu u svjetskom prvenstvu.

Na kraju treninga težak pad je doživio Amerikanac Nicky Hayden koji je na ulazu u osmi zavoj teško pao na leđa. Amerikanac je prebačen u mobilnu bolnicu koja je uz stazu, a pored teških bolova koje Hayden trpi, tu je i otvorena rana na prsima. Kako sada stvari stoje, Hayden će propustiti utrku na ostvaranju sezone.

U klasi do 250 cc u prvom startnom redu imamo najbržeg sa treninga Alvara Bautistu, Japanca Aoyamu, odnosno Francuza De Meglija. Iza njihovih leđa su Hector Barbera, Hecotr faubel i Mađar Gabor Talmasci. U najslabijoj klasi,najbolje vrijeme je ostvario Španac JUlian Simon, ispred Britanca Bradley Smitha i Talijana Andre Iannonea

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.