Stoner: Ne očekujem naređenja od Honde

U MotoGP prvenstvu sve otvoreno

Stoner: Ne očekujem naređenja od Honde

Casey Stoner vjeruje da mu Honda neće uputiti bilo kakvo naređenje da pomogne Pedrosi kod osvajanja titule.

Pedrosa zaostaje za Lorenzom 33 boda uz preostale četiri utrke. Prva od njih biće vožena na Motegiu i upravo tu će se vratiti Hondin drugi vozač nakon što je zbog ozljede zgloba odsustvovao tri utrke.

 

Prethodno je Pedrosa izjavio da neće tražiti pomoć od svog timskog kolege.

 

" U Hondi to od mene nisu tražili i ne vjerujem da hoće", rekao je Stoner u vezi timskih naređenja.

 

" Kao što sam uvijek u prošloti govorio, za mene osvajanje  prvenstva treba biti pošteno, a ne kao rezultat pomaganja timskog kolege. Koliko ja znam neće biti ništa od toga."

 

Stoner, koji je do sad pobijedio u četiri utrke, je imao zaostatak od 32 poena za Lorenzom prije Indianapolisa i od tad je morao pauzirati.

 

" Samouvjereni smo u finišu sezone, definitivno imamo dobre šanse za osvajanje titule bez obzira što smo u bodovnom deficitu", dodao je Australac.

 

U prvenstvu je sve otvoreno, Pedrosa je veoma brz u posljednjim utrkama. Lorenzo u svakom slučaju želi zadržati svoju prednost, a da bi u tome uspio moraće nastaviti sa vožnjama na visokom nivou. Krajem mjeseca sve se privodi kraju sa posljednjom utrkom u Valenciji gdje će Španac imati priliku biti junak Yamahe i to pred svojom publikom.

 

Treba napomenuti i to da će se Casey Stoner na kraju sezone povući iz MotoGP-a. Za jednog vozača je to prerano s obzirom na to da ima 27 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.