Stoner ponovo na stazi

Australac se vraća nakon povrede

Stoner ponovo na stazi

Casey Stoner se oglasio na svom blogu i najavio povratak za manje od dvije sedmice na stazi Motegi u Japanu.

Australac je napisao:" Bila je ovo još jedna sedmica mirovanja ovdje u Australiji, odmarao sam, imao fizioterapije i pridržavao se naređenja doktora u želji za brzim oporavkom. Dobra vijest je to što osjećam da mogu učestvovati na utrci u Japanu, idućeg vikenda se pridružujem timu i jedva čekam povratak na stazu!
 
" Ove sedmice prisustvujem V8 utrci u Bathurstu, imao sam privilegiju biti tamo prošle godine. To je zaista jedan od najboljih motorsport događaja u godini, tako da mi je drago što imam priliku biti tamo i ove godine.
 
" Hvala na svim porukama potpore ovdje na blogu, radujem se nastupu na stazi Motegi pred svim domaćim fanovima Honde!"
 
Vozač Repsol Honde nije nastupao sve od utrke u Indianapolisu, nakon što je povrijedio zglob u jednom zastrašujućem padu. Operaciju je imao u Australiji i od tad je na odmoru, njegova zamjena u posljednje dvije utrke je bio Jonathan Rea.
 
U dosadašnjim posjetama ovoj stazi, Stoner ima jednu pobjedu i tri podija. Australski vozač više nema matematičke šanse za osvajanje prvenstva, ali nedvojbeno će nastojati osvojiti svaku od posljednje četiri utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.