Stoner razočaran poteškoćama

Australac se ipak nije dovoljno oporavio

Stoner razočaran poteškoćama

Hondin povratnik se nažalost nije oporavio u očekivanoj mjeri i ima probleme prilikom vožnje, samim tim nije u prilici odvesti utrku na željeni način.

Povratnik na MotoGP utrke, Casey Stoner, morao se suočiti sa problemima nakon ozljede. Pad koji je imao u Indianapolisu je ipak učinio svoje tako da je drugi Hondin vozač u problemima odmah u startu priprema za kvalifikacije i utrku.

 

Uz određene probleme sa motorom, tačnije kočnicama, za njega je ovo bio frustrirajući povratak. Australac je bio prisiljen prilagoditi svoju vožnju ozljedi i to je još jedno neželjeno ograničenje.

 

" Dan je bio razočaravajući, imali smo neke greške na motoru i tu smo izgubili dosta vremena zbog popravaka koji su uslijedili", rekao je Australac.

 

" Morali smo se bazirati na uspostavljanje balansa motora i naravno da mi to ne odgovara. Na trenutke mi ubrzavanje isto tako na određenim dijelovima staze otežava posao. Potrebno je držati težište na prednjem kraju, time opterećujem zglob koji je stradao u padu, a veliki dio težine je tad na rukama što je isto tako problem. Nastaviću se truditi i sutra, vidjećemo šta će se desiti", rekao je vidno razočarani Stoner.

 

Hondin vozač je trenutno na trećoj poziciji s tim što ima samo sedam bodova prednosti nad Doviziosom poslije izostanka sa tri utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.