Sudbina Raikkonena poznata krajem mjeseca

Finac ide ili ostaje?

Sudbina Raikkonena poznata krajem mjeseca

Šta će biti sa drugim vozačem Ferrarija, trebalo bi biti jasnije nakon 31.jula. Kako pišu talijanski mediji moguće je da upravo tog dana Finac produži ugovor. Od početka ove sezone se špekuliše o drugom vozaču Ferrarija, o tome ko će u budućnosti biti suvozač Sebastiana Vettela. 

Bottas i Ricciardo se nezvanično nalaze na listi želja ukoliko Raikkonen ne produži ugovor. U takvoj situaciji morao je reagovati i Red Bull iz kojeg šalje poruku kako je Australac  potpisao novi ugovor za 2016. godinu. 

" Moram razgovarati sa Kimijem. On je često sam sebi najveći neprijatelj. U ovom trenutku sam skoncetrisan na naša dva vozača, a sa druge strane, znam da imam vozača koji je maksimalno spreman uskočiti u Ferrari ako zatreba u bilo kom trenutku" kaže Maurizio Arrivabene. 

" Ja nisam zabrinut, vrijeme će pokazati kako će se stvari razvijati. Znam da ima puno dobrih ekipa u Formuli 1, ali opet, Ferrari je Ferrari. To je najbolja ekipa u kojoj sam vozio do sada. Ako već moram birati onda bih volio izabrati najbolju stvar " naglasio je Raikkonen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.