Sve izglednija prodaja Lotusa

Lotus se mora vrlo brzo odlučiti

Sve izglednija prodaja Lotusa

Odsustvo Gerarda Lopeza prvog čoveka Lotusovog glavnog sponzora Genii Capital sa pojedinih utrka ove sezone dodatno je pojačalo špekulacije o prodaji Lotusove ekipe. 

Samo dvije sedmice unazad pričalo se o tome kako je ekipa iz Enstona u razgovorima sa Renaultom, ali je šef Lotusa Matthew Carter odbacio špekulacije tvrdivši kako su dioničari tima protiv prodaje. Gerard Lopez se u međuvremenu pojavio u Barceloni gdje su navodno počeli novi pregovori o prodaji Lotusa. U Monaku se pojavio predsjednik francuske kompanije Carlos Ghosn, a prema pisanju Autosprinta, Renault razmišlja o postavljanju Boba Bella, bivšeg tehničkog direktora Renaultove F1 ekipe u vrijeme kada je naslove osvajao Fernando Alonso

“Pregovori oko kupovine Lotusove ekipe su napredovali do odlučujuće faze. Kraj maja je rok za Lopeza i Renaultovog F1 šef šefa Cyrila Abiteboula pa se odluka očekuje u sljedećim danima " piše finski Turun Sanomat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.