Sve je moguće: Živi u BiH, a napravio vlastiti bolid F1

Daily Mail ga je nazvao "genijalnim mehaničarem"

Sve je moguće: Živi u BiH, a napravio vlastiti bolid F1

E. Ganibegović

Iz Prnjavora nam dolazi jedna zaista zanimljiva i inspirativna priča, koja je vezana za Mišu Kuzmanovića, koji je napravio vlastiti bolid Formule 1.

Pričati o Formuli 1 u BiH je nezanimljivo, jer naša država ima veoma mali broj ljubitelja ovog sporta, koji je, pa možemo slobodno reći veoma nepopularan, međutim bez obzira na to, postoje i oni, iako u malom broju, koji pokazuju interesovanje za njega.

Jedan od onih koji je sigurno u manjini, jeste Mišo Kuzmanović, koji je ostvario svoj dječački san. Naime, on je napravio vlastiti bolid Formule 1, zvuči nevjerovatno, ali istinito. 

Mišo je svoje snove ostvario, a njegovu priču u brzom roku prenijeli su kako ugledni britanski tablodi, Daily Mail i The Sun, tako i drugi portali širom svijeta.

Britanski Daily Mail ga je nazvao "genijalnim mehaničarem", naglašavajući kako je potrošio blizu 38.000 dolara i 1.000 sati rada za svoj bolid.

Kako kaže inspiraciju je dobio na jednom događaju u vezi s Formulom 1 u Beogradu.

"Automobil nije identičan bolidima Formule 1, već sam ga napravio po vlastitoj viziji i inspiraciji. Glavna konstrukcija i dizajn su djelo mojih ruku. Veliku pomoć su mi pružili prijatelji i porodica", rekao je Mišo. 

Njegov bolid je nešto veći od standarda. Dužina mu je čak šesta metara, težak je 1.200 kg, a može razviti brzinu do 160 km/h.

Automobil je uradio po svojoj viziji, kao što je i rekao, a ono što ga posebno razlikuje od klasike jeste muzički sistem, koji ne postoji u standardnim bolidima Formule 1. Mišo je također za brzo vrijeme dobio i dozvolu da ga može voziti cestom. 

Ovakve priče su u BiH veoma rijetke, ali ponekad, neko uradi nešto fantastično, kao što je to učinio gospodin Mišo, te tako inspirisao mnoge sa svojim vozilom, koji je postao velika atrakcija.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi