SWRC: Najava rallyja Velike Britanije

SWRC: Najava rallyja Velike Britanije

Craig Breen se nada toploj dobrodošlici fanova u Velsu i da će vratiti potrebno povjerenje nakon sudara u posljednjo rundi FIA Super 2000 WRC-a održanog u Finskoj.

Irac Breen je bio na putu emocinalne povratničke pobjede u gradu Jyvaskyla kada je napustio stazu i okrenuo se nekoliko puta na pretposljednjoj fazi. Bio je to njegov prvi start u SWRC-u nakon što je njegov blizak prijatelj i bivši suvozač Garet Roberts izgubio život u nesreći na stazi Targa Florio u Siciliji.

Roberts, koji je bio iz Velsa, uvijek je imao potporu publike, izjavio je Breen. 

"Takmičiti se uz Garetha značilo je uvijek dobrodošlicu u Velsu i to je posebna bliskost sa navijačima na domaćem tlu", rekao je Breen, koji vozi Ford Fiestu S2000. "Nadao sam se da ću tamo otići sa dobrim rezultatom iz Finske zato što bi mi to dalo dosta povjerenja, ali vratio sam se na prvi korak nakon nesreće".

Breen zna da bi pobjeda u Velsu rasplamsala njegove ambicije za titulu. Nakon četiri pojavljivanja Fordov vozač ima zaostatak od 25 poena za liderom P-G Anderssonom.


"Bio bih sretan s pobjedom i forsiraću najviše što mogu bez da napravim neki rizičan potez", rekao je Irac. "Ako budem u stanju ostvariti istu brzinu kao u Irskoj biću zadovoljan, ali P-G i Hayden će biti teški protivnici. Vozili su dobro u prethodnim trkama i svi znamo kakva je njihova brzina, ali ja imam visoka očekivanja".

Andersson, vozač tvornice PROTON, stiže u Vels uvjeren da može ponoviti pobjedu iz Finske. "Prošlog mjeseca smo imali veoma dobar test za ovaj događaj i to mi daje samopouzdanje", rekao je Šveđanin. "Ovaj automobil je sada veoma blizu vrha, tim je svo vrijeme odrađivao dobar posao na postizanju optimalne brzine. Siguran sam da će ovo biti dobra borba, kao i obično, mi ciljamo na pobjedu.“


Zbog budžetskih ograničenja nakon kvara motora njegove Škoda Fabie, Novozelanđanin Paddon nije mogao prisustvovati privatnim testiranjima. "Ta greška mehaničara bila je pomalo nesretna i veoma je rijetka kod ovih automobila", izjavio je Paddon.

Britanac Alastair Fisher, poljski as Maciej Oleksowicz i saudijska zvijezda Yazeed Al-Rajhi, kompletiraće ulazak na utrku u svojim Fiestama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije