Teška sezona iza Raikkonena
Kimijev automobil nakon nesreće u Meksiku

Kimi ne odustaje

Teška sezona iza Raikkonena

M. Maksimović

Nakon devet sezona provedenih u Formuli 1 te osvojenog naslova prvaka 2007.godine Kimi Raikkonen je krenuo nastupati u svjetskom reli prvenstvu. Još prošle godine je odradio jednu utrku za ekipu Tommyja Makkinena, ove sezone je krenuo od početka vozeči za Citroën Junior Team.

Najbolji rezultat je ostvario u Turskoj gdje je na kraju završio na petom mjestu, u Njemačkoj je bio sedmi, u Jordanu i Velikoj Britaniji osmi. Tri puta je odustao i na kraju je završio na desetom mjestu ukupnog poretka sa 25 bodova. Vozio je Citroën C4. Sezona je svakako bila teška, imao je Finac nekoliko neugodnih nesreća, ali se niti jednog trenutka nije pokajao, iako su se špekulisalo o njegovom povratku u Formulu 1.

''Ukupno gledajući imao sam sezonu kakvu sam i očekivao.Bilo je dobrih, ali i loših stvari, pravio sam greške. Sve u svemu sam zadovoljan i hvala ljudima u Red Bullu i Citroënu za priliku koju su mi pružili'' istakao je Finac koji ne razmišlja o povratku u Formulu 1. Njegova glavna preokupacija je WRC i pronalazak nove ekipe.

Pogledajte nastupe Raikkonena u Meksiku i Bugarskoj :

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.