Toyota se vraća u reli utrke s modelom Yaris R1A
Toyota R1A spremna za utrke

Toyota se vraća u reli utrke s modelom Yaris R1A

M. Skaka
Teme:

Toyota Motorsport GmbH (TMG) će krajem ovog mjeseca učestvovati na Svjetskom reli natjecanju (WRC), kada je predviđeno i prvo zvanično javno predstavljanje TMG modela Yaris R1A.

Učešćem na ADAC reli Njemačke, koji se održava od 24-26. avgusta 2012. godine kao ‘zero car’, TMG namjerava predstaviti svoj najnoviji proizvod Yaris R1A – ekonomičan model za početnike u reli utrkama.
Ovo nije još jedno u nizu sportskih vozila koje izlazi iz TMG radionice. Vozilo predstavlja evoluciju uloge TMG-a, koja sada već aktivno prodaje sportske automobile privatnim takmičarima, počevši od početničkih modela, kao što je TMG Yaris R1A.

Yaris R1A unutrašnjost (eksluzivna fotografija)

Ovo reli vozilo, koje je dostupno za 22.500 EUR (bez poreza i instalacije dodatne opreme po želji), zadovoljava FIA R1A standard i kao takvo se može kvalificirati za učešće u svim međunarodnim, državnim i regionalnim takmičenjima. No, mašina se u potpunosti razlikuje od vozila koja inače učestvuju na Svjetskom reli natjecanju; ekonomična je, jednostavna za održavanje i predstavlja zabavan uvod u svijet ozbiljnog utrkivanja.
Kao prvi korak za mlade vozače, TMG Yaris R1A zadovoljava standard kvalitete i sigurnosti proizvođača.
 
TMG se sprema za Yaris Reli Trophy

TMG Yaris R1A je prvi projekat koji je napustio TMG fabriku u Kelnu usmjeren ka privatnim natjecateljima, no neće biti posljednji. Naredni je GT86, koji će biti tretiran kao TMG reli vozilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.