Toyota spremna za Silverstone Challenge u Velikoj Britaniji

Testiranje TS030 hibrida uspješno okončano

Toyota spremna za Silverstone Challenge u Velikoj Britaniji

Teme:

Toyota Racing tim je službeno potvrdio svoje učešće na FIA Svjetskom šampionatu izdržljivosti Silverstone Challenge, koji se predstojećeg vikenda, 24-26. avgusta održava u Velikoj Britaniji.

Objavljena su i imena vozača koji će predstavljati boje Toyote. To su Alex Wurz, Niccolas Lapierre i Kazuki Nakajima.

 

Modificirani aerodinamični paket za model TS030 hibrid, s kojim će Toyota nastupiti u utrci, uspješno je prošao dvodnevni test kojem je bio podvrgnut.

 

"S nestrpljenjem očekujemo rezultate performansi naše hibridne tehnologije na ovoj zahtjevnoj stazi", izjavio je Yoshiako Kinoshita, vođa tima te je dodao:

 

"Putujemo na Silverstone visoko motivisani da postignemo dobre rezultate".

 

Podsjetimo, Silverstone Challenge utrka počinje u petak, 24. avgusta 2012. godine sa dvije 90-minutne probne vožnje, u 11:30 i 16 sati. Finalna probna vožnja zakazana je za subotu, od 11 do 12 sati, prije kvalifikacija za LMP1 i LMP2 od 15:20 do 15:40.

 

Nakon kraćeg zagrijavanja u nedjelju ujutro, od 08:55 do 09:15, tačno u podne počinje šest sati duga trka Silverstone Challenge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.