Tragedija na reliju u Njemačkoj

Dvije osobe poginule

Tragedija na reliju u Njemačkoj

Njemački rally koji se ovog vikenda kao deveta stanica ovogodišnjega Svjetskog prvenstva vozi ovog vikenda prekinut je u subotu nakon tragedije u kojoj su poginuli holandski vozač i suvozač.

Radi se o revijalnoj utrci na kojoj učestvuju stariji automobili i koja se vozi Areni Panzerplattevozi koja je bila preuređena za ovu priliku.

Informacije sa staze govore kako je holandska posada u Triumphu TR7 (Baujahr 1980) izgubila kontrolu prilikom jednog od najdužih skokova te se zabila u drvored uz stazu. Vozač i suvozač su preminuli na licu mjesta nakon čega su organizatori otkazali 14. etapu. Bez obzira na to, rally se nastavlja danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.