Treba li Stoner pomoći Pedrosi?

Dani Pedrosa u borbi sa Lorenzom

Treba li Stoner pomoći Pedrosi?

Casey Stoner je potvrdio da se vraća na MotoGP u posljednje četiri runde ove sezone.

Pitanje je da li će dvostruki prvak pomoći svom timskom kolegi, Daniu Pedrosi, u njegovom izazovu u prvenstvu ili će jednostavno pokušati osvojiti što više bodova prije svog oproštaja na kraju ove godine?

Pedrosa je 33 poena u zaostatku za Lorenzom, uz preostalih 100 bodova do kraja i konstatovao je da neće tražiti Stonerovu pomoć.

Stoner, koji je do sad osvojio četiri prva mjesta prije ozljede zgloba u Indianapolisu, trenutno je matematički izvan borbe za titulu.

Kad je upitan za timska naređenja prošle sezone, Stoner je iznio jasan stav po tom pitanju: " Mislim da uopšte ne bi trebalo biti takvih naređenja. Ovo nije fudbal i svako nastupa za sebe."

Lorenzo je ipak mišljenja da timske kolege trebaju doprinijeti uspjehu jednog brenda.

"Ako partner u timu može pomoći, a ne bori se za titulu, mi smo tim, zar ne? Plaćeni smo od istog tima tako da bi prtner trebao pomoći ako je u mogućnosti. MotoGP nije kao fudbal, ali i dalje je tu bitan tim i uspjeh jednog brenda", izjavio je Španac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.