Treća pobjeda Daria Franchittia u Indianapolisu

Vožena legendarna utrka

Treća pobjeda Daria Franchittia u Indianapolisu

M. Maksimović

Dario Franchitti je ušao u društvo odabranih vozača. Društvo od sedam vozača koji su ostvarili po tri pobjede na legandarnoj utrci 500 milja Indinapolisa.U utrci koja je rekordna po broju promjena u vodstvu, Škot je iskoristio svoju priliku te se domogao treće pobjede.

Sama završnica je bila više nego dramatićma.U centru pažnje su bili Dario Franchetti i i SCott Dixon. Šest krugova prije kraja u vodstvu je bio Franchetti, a onda je stigao odgovor Dixona koji za kratko preuzima prvo mjesto.

Dva kruga prije kraja Franchitti je ponovo poveo utrku, a svoju priliku koristi Takuma Sato. Ovaj bivši vozač Formule 1, prolazi Dixona i napada vodećeg u utrci.Na ulasku u prvi zavoj nakon bijele zastave, Sato je pokušao proći Franchittija, došlo je do kontakta i Japanac je završio u zaštitnoj ogradi.

Škot je završio na prvom mjestu, Scott Dixon je drugi, dok je treći Tony Kanaan. Rubens Barrichello je prvi put nastupio na ovoj utrci i na kraju je završio na 11.mjestu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.