Treći trening: Hamilton ponovo ispred Rosberga

Britanac ponovo najbrži

Treći trening: Hamilton ponovo ispred Rosberga

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton bio je najbrži na današnjem trećem treningu pred trku za Veliku nagradu Rusije.

Hamilton je slavio i na drugom treningu te je danas samo potvrdio da će biti glavni kandidat za osvajanje pole positiona u kvalifikacijama.

Iza Britanca na drugom mjestu ostao je njegov timski kolega Nico Rosberg koji je imao zaostatak ispod jedne desetinske. Treće mjesto pripalo je vozaču Ferrarija Sebastianu Vettelu koji je imao zaostatak od šest desetinki.

Četvrti je bio Finac Kimi Raikkonen koji je danas vozio nešto lošije te je preko jedne sekunde zaostao za Hamiltonom.

Podsjetimo da se danas od 14.00 sati voze zvanične kvalifikacije pred sutrašnju trku koja je također na rasporedu od 14.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti