Trijumf Vinalesa ispred Rossija, Marquez ispao
Foto: EPA

Moto GP - Velika nagrada Argentine

Trijumf Vinalesa ispred Rossija, Marquez ispao

D. Rakanović
Teme:

Španski vozač Maverick Vinales na svojoj Yamahi je trijumfovao na Velikoj nagradi Argentine i tako ostvario drugu pobjedu u Moto GP šampionatu ove sezone.

Drugu poziciju osvojio je veteran Valention Rossi sa 2,91 sekundi zaostatka za Špancem.

Na pobjedničko postolje popeo se i Cal Crutchlow koji je za pobjednikom utrke kasnio 3,75 sekunde, dok su bez plasmana i bodova zbog izlijetanja sa staze ostali aktuelni prvak Mark Marquez, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa.

Odlične rezultate u Argentini zabilježili su i Alvaro Bautista na četvrtom mjestu, Johann Zarco na petom, te Jonas Folger na šestom. 

Vinales je trenutni lider šampionata sa maksimalnih 50 poena, a prvi pratilac mu je Rossi sa 36 poena. 

Španac je prvi vozač Jamahe poslije skoro 30 godina koji je ostvario pobjede na prve dvije trke sezone. 

Lorenzo je ispao već u uvodnim krugovima trke na autodromu "Termas de Rio Hondo", a zanimljivo da su i Marquez i Pedrosa izletjeli u istoj krivini sredinom trke. 

Naredna utrka na programu je 23. aprila u Oustinu, za Veliku nagradu Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi