Tursku vladu ne interesuje Formula 1

Organizatorima treba pomoć

Tursku vladu ne interesuje Formula 1

M. Maksimović

Ministar sporta turske vlade Suat Kilic demantovao je vijest kako će ta zemlja osigurati financijska sredstva neophodna za povratak Formule 1 u Tursku, Istanbul.Nakon što je objavljen novi kalendar za narednu sezonu sa jednim slobodnim terminom, pojavila se mogučnost povratka Formule 1 u Tursku.

Organizatori utrke poručili su kako se nadaju financijskoj pomoći Vlade u iznosu od 13,5 miliona dolara. 

Međutim, ministar Kilic je poručio kako je organizacija utrke 'stvar privatnog sektora'. 

 

"Ukoliko privatnici žele neka dovedu formulu u Istanbul. Nema govora da Turska plaća troškove održavanja utrke koje treba snositi privatni sektor," izjavio  je ministar sporta. Kilic je naglasio kako je Vlada ranije pomagala u dovođenju Formule 1 u Tursku, "žrtvujući se", u cilju popularizacije tog sporta. "Naša vlada je tokom pet godina plaćala po 13,5 miliona dolara organizatorima za prava održavanja trke. Zauzvrat, cijeli prihod je odlazio njima, a država od toga nije imala nikakvu korist", rekao je Kilic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.