U McLarenu misle kako je Red Bull slao šifrovane poruke

Bez žalbi za sada

U McLarenu misle kako je Red Bull slao šifrovane poruke

Ekipa McLarena tvrdi kako je Red Bull tokom utrke prekršio zabranu prenosa određenih informacija putem radio komunikacije. Radilo se o informacijama koje se iz Red Bulla slali Danielu Ricciardu koji je imao problema sa baterijom koja je oštečena prilikom prelaska bolida preko rubnika.

"Izbjegavanje izlaznih rubnika može ti pomoći", glasila je poruka koja je stigla putem radio veze Australcu. Mnogi su skloni tvrdnji kako ekipe i dalje mogu kršiti postavljeno pravilo razgovarajući i nudeći savjete putem radio veze u šiframa. Eric Boullier tvrdi kako su ove poruke bili na "ivici" pravila, ali nije potvrdio da li će se McLaren žaliti.

"Mislim da je to bila neka kodirana poruka, ali to FIA treba ispitati. Mislim da je bila čudna poruka koja je ponovljena više puta. To je malo čudno", kaže Boullier.

Christian Horner objašnjava kako su imali odobrenje od direktora utrke Charliea Whitinga za takve poruke.

"Razgovorali smo sa Charliem Whitingom i rekli smo mu kako Daniel ima problema sa pouzdanošću bolida. Zato mu je rečeno da izbjegava rubnike jer je zbog toga došlo do oštećenja baterije", kaže Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.