U Mercedesu zadovoljni nakon kvalifikacija
FOTO: EPA

Rosberg i Hamilton startaju iz prvog reda

U Mercedesu zadovoljni nakon kvalifikacija

A. Beganović

Vozači Mercedesa, Nico Rosberg i Lewis Hamilton, današnje kvalifikacije za Veliku nagradu Japana okončali su na prva dva mjesta.

Nakon što se prošle sedmice nisu proslavili u Singapuru (Hamilton odustao, Rosberg trku okončao na 4. mjestu), vozači Mercedesa su u kvalifikacijama na stazi u Suzuki briljirali.

Rosberg će sutra trku započeti s prve startne pozicije, a bio je zadovoljan nakon kvalifikacija.

"Ovo je dobar povratak za tim nakon teškog vikenda u Singapuru. Vratili smo se tamo gdje i pripadamo i ovo je bio sjajan nastup kompletnog tima", izjavio je Rosberg.

"Nico vozi sjajno cijelu sedmicu, dok se i ja dobro osjećam u Japanu", izjavio je Rosbergov klupski kolega, aktuelni svjetski prvak i trenutno vodeći u generalnom poretku Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.