U Renaultu priznali težinu problema sa motorima

Očekivali korak naprijed, napravili korak nazad

U Renaultu priznali težinu problema sa motorima

Daniil Kvyat nije niti startao, Max Verstappen je odustao u 32 krugu, Carlos Sainz Junior je završio na devetom mjestu,  Daniel Ricciardo na šestom. To su vozači Toro Rossa i Red Bulla, ekipa koje koriste Renaultov motor.

Iz Renault Sporta tvrde kako u ovom trenutku imaju i previše problema koje ne mogu otkloniti u kratkom periodu.

"Teško na nabrojati sve stvari koje nisu funkcionisale u Albert Parku. Pouzdanost ispod minimalne, problemi sa sistemom za povrat energije, jako loše vozne karakteristike bolida. Vozači se u bolidima nisu osjećali ugodno. Puno posla je svakako pred nama. vozne osobine su direktno vezane sa mapiranjem motora i samom pogonskom jedinicom, tako da te stvari sigurno nije lako ispraviti" mišljenja je Remi Taffin, Renaultov direktor trkačkih operacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.