U Toyoti oduševljeni zbog premijernog nastupa

U Toyoti oduševljeni zbog premijernog nastupa

Piše: E. Škorić
Vođa Toyotinog WRC tima Tommi Makinen bio je zadovoljan premijernim nastupom.

Toyota Motorsport GmbH (TMG) vatila se u FIA-ino Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), a premijerni nastup prošao je polovično. Latvala je odvozio solidno, dok je Hanninen ispao s ceste, a kako je Toyota za razliku od drugih ekipa u Svjetsko prvenstvo ušla samo s dva vozila, ostala je na samo jednom vozaču.

"Naravno, ovo je iznad naših očekivanja. Auto je bio dobar, osjetilo se to. Sretan sam, zadovoljni smo našim premijernim nastupom. Bio je ovo dobar dan", rekao je Makinen.

On je kazao kako je Hanninen ispao iz trke jer je neiskusan i novi je na ovim stazama. Hanninen je, pak, priznao da je njegov pad posljedica kasnog kočenja u SS5 dijelu.

"Učinili smo puno posla s ovim automobilom, a prije dolaska ovamo nismo imali pojma niti gdje smo. Sretan sam, imamo puno energije", zaključio je Hanninen.

Latvala, koji će voziti u subotu, tvrdi da nije odradio dobro završnicu i da je bilo pod malim stresom zbog problema sa senzorom za gorivo. "Sve u svemu, sretan sam, laknulo mi je. Imamo dobar automobil, još uvijek smo na dobrom putu", kazao je Latvala.