Utrka Off-Road prvenstva u Busovači

Utrka Off-Road prvenstva u Busovači

U subotu i nedjelju u Busovači je održana 5. po redu utrka Off-Road prvenstva Bosne i Hercegovine. Za one manje upućene, radi se o disciplini auto sporta i kojoj natjecatelji voze dva dana, prvi dan po uglavnom šumskim prostranstvima do 50km sa 2-3 ispita spretnosti, dok se drugi dan vozi brzinski ispit (dvije utrke). Interesantno je i to da na utrkama domaćini, ovoga puta bio je to AMK Busovača, nemaju pravo sudjelovanja na svojoj utrci.

Ove godine je sudjelovalo 51 posada džipova iz cijele Bosne i Hercegovine(Sarajevo, Posušje, Banja Luka, Brčko, Tuzla, Zvornik, Vitez, Gradiška...), te džipovi iz Srbije i Slovenije.

Rezultati:

Klasa I (osovinski raspon do 2300 mm)
1. Savko Aleksić(B.Luka 4x4)
2. Sead Muslić(VIBA 4x4 Tuzla)
3. Dejan Stojanović(Eko Drina Zvornik)

Klasa II (od 2301-2600 mm)
1. Dragan Mišković(AMK Krupanj-Srbija)
2. Amir Jašarević(SA Off-road Sarajevo)
3. Benjamin Ramić(Vitez 4x4)

KLASA  III(preko 2601 mm)
1. Predrag Jovanović-4x4 Brčko
2. Miloš Cvjetinović-Eko Drina Zvornik
3. Krsto Cvjetinović-Eko Drina Zvornik

Ekipni  plasman
1. Eko Drina Zvornik
2. 4x4 Brčko
3. Vitez 4x4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije