Valentino Rossi: Lorenzo ne poštuje mene i moj tim

Nastavio se verbalni okršaj vodećih u Moto GP-u

Valentino Rossi: Lorenzo ne poštuje mene i moj tim

E. Čaušević

Nakon prethodne utrke za Veliku nagradu Japana u elitnoj Moto GP klasi Valentino Rossi je povećao prednost u ukupnom poretku ispred Jorgea Lorenza koji je izjavio da je Rossi imao više sreće od njega.

Rossi je u Japanu bio drugoplasirani, dok je treći završio upravo Lorenzo koji je nakon utrke izjavio da je Rossi imao više sreće nego znanja da završi utrku ispred njega.

Naravno, Italijan mu nije ostao dužan na tu izjavu i poručio mu je da je tom izjavom pokazao manjak poštovanja prema njemu i njegovom timu.

„Jednostavno sam bio bolji u vožnji u teškim uslovima kada je padala kiša. Ovo je dobar rezultat za nas, bio sam jak na stazi, za razliku od nekih“, rekao je Rossi.

Rossi je trenutno vodeći u ukupnom poretku ispred Lorenza koji ima 18 bodova manje.

Sljedeća utrka je za Veliku nagradu Australije, a vozi se u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije