Valentino Rossi predstavio svoju novu Yamahu

Legenda MotoGP-a Rossi i šampion Jorge Lorenzo u timu

Valentino Rossi predstavio svoju novu Yamahu

A. Haznadarević

MotoGP momčad Yamahe, predstavila je svoje nove motocikle, ali i novu vozačku kombinaciju, s kojom će se pokušati doći do nove titule. 

Ono što je najveća novost u ovom timu je svakako povratak velikog šampiona Valentina Rossija, koji će nakon odlaska iz Ducatija na svojom najdražem motociklu u kombinaciji sa kolegom Jorgeom Lorenzom napasti konkurenciju.

 

"Ova godina će biti jako zanimljiva, to je sigurno, budući da će naša dva vozača ponovo zajedno nastupati. Situacija se u mnogome promijenila od 2008. godine, kada je Valentino bio starosjedilac, a Jorge novajlija. Ovoga puta, Lorenzo je aktuelni svjetski prvak, dok će se Valentino boriti za ponovni povratak u staru formu", kazao je direktor Yamaha Racing tima Lin Jarvis. 

 

"Jesam li uzbuđen? Apsolutno!", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.