Valentino Rossi već godinama bez titule

Jesu li Rossija pritisle godine?

Valentino Rossi već godinama bez titule

Najuspješniji grand prix vozač svih vremena, Giacomo Agostini, sumnja u Rossijeve šanse za osvajanje desete titule u karijeri.

Agostini je tokom 60-ih i 70-ih godina osvojio 15 prvenstava u svim klasama uključujući i rekordnih osam u premier klasi od 500cc.

 

Rossi, koji drži rekord sa najviše Moto GP pobjeda,kratak je za jednu titulu u odnosu na Agostinija. Nakon sezone bez pobjede u Ducatiju Rossi se vraća u Yamahu sa kojom je uživao veliki uspjeh.

 

Agostini vjeruje da Rossi još uvijek može biti dostojan protivnik, ali da nije u mogućnosti nadjačati Jorge Lorenza.

 

" Prošle su dvije godine otkako je Valentino pobijedio u utrci i tri otakako je posljednji put osvojio titulu. Izmeđuostalog, stariji je dvije godine. Godine su jako bitne, inače bih se ja još uvijek utrkivao", rekao je Agostini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti