"Valentinu je ova trka posebna, pokušaću ga dobiti"
Foto: EPA

Maverick Vinales pred nastup u Mugellu

"Valentinu je ova trka posebna, pokušaću ga dobiti"

M. Šljivak

Maverick Vinales, vodeći je vozač u Moto GP šampionatu nakon pet utrka u sezoni.

Naredna se vozi na stazi Mugello u Italiji, gdje će najvećeg rivala imati u legendarnom Valentinu Rossiju, koji ima veliki motiv pred domaćom publikom.

"Znam da će biti teška trka, jer je nastup u Mugellu poseban za Valentina. On će biti posebno motivisan, ali ja sam spreman na borbu. To je jedna od staza na kojima se osjećam odlično", rekao je Vinales.

Ipak, pobjedu ne obećava.

"Ne želim da očekujem previše. To sam uradio u Jerezu i nije se dobro završilo. Bilo bi lijepo da bude dobrih borbi na stazi, a naravno da će Valentino biti najopasniji, jer se trka vozi pred njegovim navijačima", rekao je Vinales.

Španac je sa 85 bodova trenutno vodeći u MOTO GP šampionatu, a iza njega su Dani Pedrosa (68) i Velentino Rossi (62).

Utrka za VN Italije vozi se 4. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi