Večeras starta Dakkar 2010
Najveća avantura u svijetu motosporta

I dalje se vozi kroz Argentinu i Čile

Večeras starta Dakkar 2010

M. Maksimović

Drugu godinu zaredom sa velikog gradskog trga u Buenos Airesu starta najprestižnija avantura u svijetu auto moto sporta, reli Dakkar, koji se i dalje tako zove iako već dvije godine automobili, motori i kamioni ne prolaze pustinjom. 32. po redu izdanje relija Dakkar vozi se narednih 15 dana kroz Argentinu i Čile, a posljednja etapa je na rasporedu 16.januara.

Karavana će prvi put ući na tlo Čilea prema planiranom 5.janura, u četvrtoj etapi i u Čileu će se zadržati sve do 13. januara odnosno 11.etape. Upravo u četvrtoj etapi učesnici će doći na velika iskušenja jer će se konvoj naći na  4.726 metara nadmorske visine na prelazu San Francisco. također treba obratiti pažnju na završnicu relija, odnosno dio kada se učesnici pojave na prelazi Libertadores, koji je u blizini najvišeg vrha Akonkagve. Naslove pobjednika brane Giniel de Viliers u konkurenciji automobila, Marc Coma u konkurenciji motora, dok je Firdaus Kaborv bio najbolji '' kamiondžija''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.