Velika zabrinutost u Mercedesu pred VN Monaka
Foto: EPA

Pribojavaju se da će biti sporiji od Ferrarija

Velika zabrinutost u Mercedesu pred VN Monaka

E. Čaušević

Ovog vikenda pred nama je jedna od najuzbudljivijih utrka u sezoni Formule 1, utrka za Veliku nagradu Monaka.

Ekipe Formule 1 već nekoliko dana nalaze se u Monaku gdje su počeli treninzi za utrku i sigurno je da nas ponovo očekuje veoma uzbudljiva utrka. Veliku zabrinutost pred utrku iskazali su u Mercedesu jer se pribojavaju slabog vikenda u Monaku.

Lewis Hamilton je slavio u zadnjoj utrci, no njegov timski kolega Valtteri Bottas nije previše optimirtičan. On vjeruje da WO8 nije dovoljno prilagođen za utrku na uličnoj stazi u Monaku.

"Bolid s najdužim međuosovinskim razmakom točkova na stazi s toliko sporih zavoja ne može biti najbrži. Mogli bi biti sporiji od Ferrarija ovog vikenda", rekao je Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti