Veliki interes za vožnje Micka Schumachera

Sin legendarnog Michaela

Veliki interes za vožnje Micka Schumachera

M. Šljivak

Sin legendarnog Michaela Schumachera, 16-godišnji Mick, najavljuje se kao buduća velika zvijezda svijeta automobilizma.

Mick iza sebe ima solidnu sezonu u Formuli 4, a vozač Mercedesa Nico Rosberg ističe kako je zadivljen onim što mladi Schumacher pokazuje, usprkos svemu što se dešava s njegovim ocem.

"Mick je pod velikim pritiskom. Mora živjeti s tim da neće imati puno vremena za druge stvari osim vožnje. Uvijek pogledam njegove trke i nadam se da uživa, iako se mnogo toga dešava oko njega", rekao je Rosberg.

Mlađeg Schumachera hvali i aktuelni prvak Formule 1, Britanac Lewis Hamilton.

"Ne treba mu moj savjet, bitno je da zna šta je njegov otac učinio u prošlosti, jer je on najveća legenda ovog sporta", rekao je Hamilton.

Michael Schumacher (46) još uvijek se oporavlja od teških povreda glave, koje je zadobio prije dvije godine na skijanju, a Mick se smatra njegovim nasljednikom i na stazi Formule 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti