Vergne ipak dobio priliku ali kao test vozač Ferrarija

Pomaže u razvoju bolida i izlasku ekipe iz krize

Vergne ipak dobio priliku ali kao test vozač Ferrarija

Sudbina Jeana-Erica Vergnea je dosta slična onoj Danca Kevina Magnussena koji je na kraju ostao bez mjesta u McLarenu. Magnussen je na kraju dobio priliku kao test vozač, baš kao i Francuz koji će u narednoj sezoni također testirati ali za ekipu Ferrarija.

Vergne će na mjestu test vozača Ferrarija, zamijeniti Pedra de la Rosu. Novi šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je mišljenja kako bi Vergne mogao dati značaj doprinos razvoju bolida, odnosno izlasku ekipe iz krize. Osim Vergnea, Ferrarijevi testni vozači u 2015. će biti još Marc Gene, Davide Rigon i Esteban Gutierrez.

" Imam dovoljno iskustva i kao vozač koji je tri godine proveo u Toro Rossu na stazi, ali i kao čovjek koji je dvije godine radio na simulatoru Red Bulla. Vjerujem da mogu dati doprinos povratka Ferrarija na pobjedničke staze " kaže Vergne kojeg trenutačno gledamo kao vozača Formule E u ekipi Andretti Autosport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.